Cum se imbraca femeia anilor ’20 in America si in Europa

Reading time : 2 min

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/r76664morg/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 218

Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, array given in /home/r76664morg/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 227

Warning: array_intersect(): Argument #2 is not an array in /home/r76664morg/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 228

Written by admin

Anii 20′ au reprezentat catalizatorul evolutiei si a revolutiei feminine si sociale in intreaga lume. In SUA curentul emanciparii vine sub termenul de FLAPPER, in timp ce in FRANTA – motorul trendurilor la acea vreme vine sub conceptul stilistic de GARCONNE! Cu toate acestea, indiferent de terminologia zonei, moda a fost data la PARIS si a facut inconjurul occidentului!

Asa cum o imagine face cat o mie de cuvinte, asa si miscarea de emancipare feminina a inceput cu aspectul vizual. Moda a fost declasatorul si sustinatorul unui alt model feminin: mai indraznet, mai liber si mai relaxat.

Emanciparea modei in lume vine din FRANTA, nu degeaba Parisul poarta si azi titulatura de capitala a modei! Moda a tot suferit diferite transformari, dar niciodata pana la acest moment femeile nu au purtat o rochie pana la genunchi. Revolutia vine cu descoperirea picioarelor de la glezne pana la genunchi a femeilor! O miscare indrazneata si excentrica pentru acele vremuri!

Moda de dinaintea anilor 20′ din perioada denumita ”La Belle Epoque”, era una luxurianta si pompoasa, era etalonul rafinamentului dat de inalta clasa sociala. Anii 20 vin cu o transformare vestimentara si cu o diviziune intre clasic si modern. Femeile mai in varsta pastreaza traditia antebelica, dorind sa impuna respect prin vestimentatia sumptoasa si foarte accesorizata, in timp ce tinerele din inalta clasa sociala erau atrase de noile influente in moda ce prezentau tinute mult mai confortabile si mai lejere. Noua moda ilustra foarte bine dorinta tinerelor femei de a trai o viata mai libera, cu mai putine constrangeri si cu mai multe drepturi in societate. Din acest moment istoric, moda devine o reala forma de comunicare, ce se va adapta constant si rapid tendintelor sociale.

In Franta, nume ilustre precum, Coco Chanel, isi pun amprenta asupra noului look ce travereseaza occidentul! Femeia moderna europeana era adepta stilului Garconne! Pentru prima data femeia putea sa isi poarte parul scurt si sa poarte rochii drepte, in care accentul nu se mai punea pe bust, ci pe un soi de chic dat de o lejeritatea impodobita in perle, paiete, pene si noi forme de palarii si bonete!

In SUA femeia moderna a anilor 20′ era adepta stilului FLAPPER. Acest stil include multe obiceiuri noi comportamentale ale femeii indraznete, dar din punct de vedere vestimentar era inspirat din stilul European. In America emanciparea sociala anuntata de evolutia modei a avut un impact mai rapid, decat in Europa, in implementarea unor noi libertati pentru femei, cum ar fi dreptul la vot. In Europa procesul a fost incununat de succes, dar intr-un ritm mai lent, deoarece publicul conservator inca se lupta pentru vechile traditii feminine!

Daca ti-am atras atentai asupra portretului feminin din perioada anilor 20′, te invit sa citesti si acest articol – Startul emanciparii feminine dat de moda anilor 20′ !

Related Post
Bucuria de a fi fetiță, frumusețea de a fi femeie!

Cred cu tărie că fiecare etapă a vieții are frumusețile și bucuriile ei și în același timp particularitățile ei. Viața Read more

Care este imaginea ta în Social Media? natural vs. filtre!

Vă provoc să avem curajul de a ne expune adevărata imagine și în Social Media și de a descuraja această Read more