Coco Channel – un real influencer al emanciparii femeilor din secolul XX!

Reading time : 2 min

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home3/r76664morg/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 180

Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, array given in /home3/r76664morg/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 189

Warning: array_intersect(): Argument #2 is not an array in /home3/r76664morg/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 190
Image credits : https://www.flickr.com/photos/likeabalalaika/3720176418/ https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Coco_Chanel_tentoonstelling.JPG

Written by admin

Coco Chanel a fost o vizionara a vremurilor ei, iar munca ei a avut un aport colosal in emanciparea femeilor! Hainele au dat un trend care dupa a fost urmat de o miscare de eliberare sociala. Coco si-a pus amprenta cu stil si a ramas emblematica in istorie.

”Moda dispare, doar stilul ramane acelasi”.

Coco Chanel

Gabriela ”Coco” Chanel a fost imaginea femeii curajoase si puternice care si-a dorit sa-si demonstreze in primul rand ei, ca si femeile pot sa traiasca independent, intr-o era in care emanciparea feminina abia se zarea. Ea a fost un adevarat general pe acest front! Coco Chanel nu a fost doar o simpla creatoare de moda, a fost o imagine revolutionara a timpurilor ei!

Stilul lui Gabrielle Chanel a fost revoluționar pentru anii ’20: a creat nu doar haine noi și o nouă marcă, ci un nou stil de viață. A creat mai ales pălării și doar după câțiva ani a început să deseneze haine. Mai apoi s-a decis să creeze gențile gigantice, parfumuri (de amintit istoricul Chanel n°5), încălțăminte bicoloră, ceasuri unisex și bijuterii. Interpretând spiritul modernist al epocii, Chanel caută noua imagine de femeie liberă și independentă de bărbați: o femeie liberă, revoluționară, modernă și avangardă.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Coco_Chanel

Moda ei a facut inconjurul lumii, inspirand noul look modernist in randul doamnelor din inalta clasa sociala din Occident. De la un nou look, la un nou stil de viata a fost doar un pas. Coco a avut in creatiile ei portretul femeii libere si confortabile! Stilul vestimentar Chanel a sustinut si a subliniat nevoile femeii moderne in societate. De la sezon la sezon, tinutele ei aduc o tot mai mare practicalitate si confort. Prin inspiratia masculina adusa in tinuta feminina, Coco realizeaza o metafora vizuala a conceptului de egalitate intre sexe!

Impactul Coco Chanel asupra femeii contemporane

Coco Chanel este una dintre primele militante pentru femeia moderna cu drepturi si libertati, fiind considerata cea mai influenta femeie a secolului XX! Personal consider ca povestea ei ar trebui sa fie de nelipsit in educatia fiecarei fetite sau femei.

Coco Chanel este un reper al ambitiei feminine si al sustinerii intre femei! Crescand intr-un mediu nefavorabil, luptandu-se pentru supravietuirea de zi cu zi, Coco a demonstrat imposibilul vremii, iar prin inteligenta si curajul ei a reusit sa fie o reala deschizatoare de drumuri! Datorita femeilor revolutionare precum Coco Chanel noi astazi, in calitate de femei, ne bucuram de libertatea de a fi, de a purta si de a crea orice ne dorim.

Daca Coco Chanel a reusit intr-un mediu ostil si nefavorabil, noi nu avem nici o scuza, ca femei ale epocii moderne sa nu ne indeplinim cu succes visele!

Related Post
Care este imaginea ta în Social Media? natural vs. filtre!

Vă provoc să avem curajul de a ne expune adevărata imagine și în Social Media și de a descuraja această Read more